Czy da się spuścić płyn ze zbiornika spryskiwaczy.....
..Jak w temacie...mam płyn letni i chciałbym go zamienić na zimowy...jest prawie pełny(letni) i nie wiem, może jest jakaś możliwość spuszczenia go...czy mam naciskać aż do momentu opróżnienia...ale chyba szkoda silniczka...
Nie musisz oprozniac. Masz troche miejsca to dolej do zbiornika koncentratu zimowego np.na-70°. Do najblizszych przymrozkow wystarczy a po jakims czasie dolej ponownie az uzyskasz zadana gestosc do-20°. Mieszanie plynow nie powinno wplynac na ich negatywny wplyw na lakier czy uszczelki. Tabela mieszan przewaznie jest na opakowaniu.
Bierzesz co najmniej 1 metr jakiegoś wężyka elastycznego. Wkładasz do zbiornika, drugi koniec musi być jak najniżej(koniecznie poniżej poziomu płynu w zbiorniczku), zasysasz i już leci płyn. Jak nie chcesz próbować płynu to na końcu zakładasz pompkę (kto teraz ma takie pompki ?) albo prościej- wkładasz cały wężyk do zbiorniczka, zatykasz koniec, wyjmujesz, (drugi koniec cały czas musi być zamurzony), odtykasz i już leci.
Zbiorniczka raczej bym nie ruszał,przypadkowo można coś uszkodzić (jakiś kruciec połączeniowy)
Komentarz